Proiectul "Fii şi tu Moş Crăciun!" a debutat în decembrie 2007, iniţiativa A.I.E. Quiz fiind susţinută de Clubul Rotaract.

Problema: Existenţa unui segment social defavorizat economic, semnificativ numeric, în special în mediul rural din judeţul Dolj. Pentru aceste familii, achiziţionarea de cadouri destinate copiilor, cu prilejul sărbătoririi Craciunului, constituie o reală dificultate. Lipsa de posibilităţi necesare pentru a aduce bucurie în sufletul copiilor lor este cu atât mai dureroasă cu cât copiii sunt mult mai sensibili decât adulţii la spiritul Craciunului şi, mai ales, la emoţia darului.
Scopul proiectului este tocmai rezolvarea acestei situaţii: să aducem "spiritul Craciunului" în sânul familiilor defavorizate economic, prin oferirea unor mici bucurii (constând în fructe, dulciuri, jucării, rechizite, cărţi, haine) copiilor lipsiţi de posibilităţi, în preajma Sfintelor Sărbatori de iarnă. Deşi Sărbătorile nu se identifică prioritar cu aspectele materiale, lipsurile financiare pot afecta în mod profund negativ evoluţia copiilor, iar în preajma Crăciunului aceste lipsuri sunt resimţite în mod accentuat, în special de cei mici..

Prima ediţie a proiectului s-a desfăşurat cu ajutorul financiar al clubului Rotary Craiova şi cu sprijinul logistic al Fundaţiei Adina Stiftelsen (transport şi identificarea grupului ţintă). De asemenea, alături de voluntarii A.I.E-QUIZ s-au implicat şi angajaţi ai grupului de firme Polystart. Am urmărit aducerea spiritului sărbătorilor în sânul a 24 de familii lipsite de posibilităţi materiale din comuna Şimnicul de Jos. În acest sens, am realizat o strângere de fonduri pentru achiziţionarea unor produse alimentare, dar şi donarea de jucării şi haine pentru copiii care provin din aceste familii.
A doua ediţie: Proiectul a continuat în 2008, când, cu ajutorul Fundaţiei Adina Stiftelsen şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, am reuşit să identificăm şi să ajutăm 50 de familii defavorizate din judeţul nostru. Clubul Rotaract Craiova şi Clubul Rotary au susţinut încă o dată iniţiativa A.I.E. Quiz.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu