Iată o nouă iniţiativă pentru a mări numărul donatorilor de sânge:

În cadrul eforturilor îndelungate de a creşte numărul de donatori voluntari de sânge, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR), în colaborare cu Centrele de Transfuzie Sanguină din Bucureşti, Craiova, Sibiu, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca, organizează in perioada 18-22 mai 2009 o amplă campanie naţională de donare benevolă de sânge, desfăşurată sub sloganul “Donează Sânge! Fii Erou!” .

Din 18 până in 22 mai, tinerii români cu un simţ crescut al responsabilităţii au ocazia de a-şi ajuta concetăţenii ce necesită transfuzii sanguine, precum victimele accidentelor, cei ce suferă operaţii dificile şi cei ce necesită tratamente împotriva cancerului, pentru a enumera doar câtiva dintre beneficiarii actului umanitar depus de donatori.

Asumându-şi un maxim de interes asupra sănătăţii donatorilor, Centrele de Transfuzie Sanguină pun la dispoziţie organizatorilor cadre medicale specialiste în domeniu, ce vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare. Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale ce vor beneficia de produsele prelevate, se vor efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. În cazul în care donatorul suferă de o boala transmisibilă, acesta va fi informat asupra stării lui de sănătate.

Campania de donare benevolă se va desfăşura în perioada 18-22 mai 2009, între orele 8:30-12:30, în următoarele locaţii:
  • Centrul Regional de Transfuzie Sangvină Craiova - str. Tabaci, nr. 1 (în curtea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova)
  • Dispensarul pentru Studenţi - str. Câmpia Islaz, nr. 54
Sursa: Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova

0 comentarii

Trimiteți un comentariu