Azi şi mâine (29-30 mai 2009) aveţi ocazia să vedeţi patru piese de teatru a căror locaţie este ceva mai inedită... Peronul 1 din Gara Craiova. De ce? Fac parte din proiectul Orient Express.

Dacă sunteţi din Craiova, găsiţi invitaţiile (gratuite) la Teatrul Naţional Marin Sorescu. Piesele pe care le puteţi viziona sunt următoarele:

Vineri, 29 mai 2009
  • 20:30 - OCCIDENT EXPRESS (România), autor: Matei Vişniec, director: Alexandru Boureanu
  • 22:30 - EX-PRESS (Turcia), autor: Şirin Aktemur, directori: Mustafa şi Övül Avkiran
Sâmbătă, 30 mai 2009
  • 20:30 - OCCIDENT EXPRESS (România), autor: Matei Vişniec, director: Alexandru Boureanu
  • 22:30 - 80 TAGE, 80 NACHTE (Germania), autor: Soeren Voima, director: Christian Tschirner
În mai 2009, un "Tren de teatru" va pleca din Istanbul, îndreptându-se spre vest. Diferite staţii de tren din ţările europene vor fi ocupate de teatru. Şase piese noi, câte una din partea fiecărui partener participant, au fost incluse în proiect. Piesele vor fi jucate în "vagonul de teatru" care a fost construit în colaborare cu Compania Ferovială de Stat din Turcia şi Teatrele de Stat din Turcia. Odată atinsă destinaţia finală, Teatrul de Stat din Stuttgart, toate piesele vor fi reunite într-un festival internaţional de teatru ce va dura două săptămâni, Festivalul Orient Express. Proiectul Orient Express este o colaborare artistică între şase teatre membre ale Convenţiei Teatrale Europene.

"Trenul de teatru" îşi începe itinerarul în Ankara pe 14 mai 2009. Trenul va trece prin Istanbul (Turcia), Bucureşti, Craiova şi Timişoara (România), Novi Sad (Serbia), Zagreb (Croaţia), Ljubljana şi Nova Gorica (Slovenia), Vicenza (Italy), Freiburg (Germany), în drum spre destinaţia finală, Stuttgart (Germany).

Trenul va opri în staţia din oraşul fiecărui teatru participant şi unul din vagoane va fi transformat în scenă de teatru. "Vagonul de teatru" este un vagon de tren funcţional, cu posibilitatea de a deschide pe lateral o scenă de teatru şi cu echipamentul tehnic al unui teatru real.

Sursa: http://www.etc-cte.org/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=68
Detalii găsiţi şi la adresa http://www.etc-cte.org/images/orientexpress.pdf.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu