În competiţia pentru cele şapte minuni naturale ale lumii, Retezatul ocupă locul 12 la categoria „Parcuri naturale”. Doar primele 11 nominalizări din fiecare categorie ajung în etapa următoare. Retezatul este singurul obiectiv din România rămas în cursă (au mai fost nominalizate Delta Dunării şi Gheţarul Scărişoara).

Parcul Naţional Retezat are şanse să treacă în semifinala competiţiei internaţionale în urma căreia vor fi desemnate noile minuni naturale ale lumii. Parcul Retezat se află acum pe poziţia 12 a clasamentului, cu două zile înainte de încheierea acestei etape, la categoria sa de concurs (păduri, parcuri naţionale, rezervaţii naturale).

Votaţi până marţi!
Retezatul mai poate fi votat până în noaptea de marţi spre miercuri la ora 2.00 (ora 24 GMT) pe siteul http://www.new7wonders.com/nature/en/nominees/europe/ sau telefonic, formând 0041.77.312. 404, apoi codul pentru Retezat - 541.
„Zilele acestea mai facem ce putem pentru a spori numărul de voturi pentru Retezat. Ar fi minunat să intre în faza semifinală a selecţiei. Modalităţile de vot sunt explicate şi pe site-ul nostru (www.retezat.ro). Ne contactează foarte mulţi oameni care au nelămuriri despre cum pot sprijini Retezatul în competiţie. Păcat că linia telefonică funcţionează greoi. Totuşi, sperăm până în ultima clipă că Retezatul va mai urca măcar un loc în clasament. Chiar dacă nu se va întâmpla asta, suntem mulţumiţi că această participare într-o campanie internaţională importantă le-a mai adus aminte diferitelor instituţii că în România mai există şi arii naturale protejate, care au nevoie de sprijin şi atenţie”, spune Florina Crişan, purtătorul de cuvânt al Parcului Naţional.
Regulamentul competiţiei derulate de New 7 Wonders Foundation (aceeaşi organizaţie care în 2007 a finalizat campania mondială pentru desemnarea celor şapte minuni contemporane ridicate de mâna omului) prevede că fiecare nominalizare trebuie să aibă un comitet oficial de susţinere. În cazul obiectivelor transfrontaliere, fiecare ţară pe care se află o parte din respectiva nominalizare trebuie să înfiinţeze câte un comitet oficial de susţinere.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu