Vorbeam cu ceva timp în urmă despre următorul nostru proiect, Biblioteca Vie. Iată ca a sosit momentul să îţi cerem ajutorul. Căutăm atât cărţi, cât şi bibliotecari pentru acest proiect. Dacă ai simţit adesea că oamenii au prejudecăţi în privinţa ta, aceasta e ocazia să le arăţi persoana din spatele aparenţelor!
Vrei să te înscrii sau să aflii mai multe detalii? Stăm la dispoziţia ta, nu trebuie decât să ne contactezi la aie_quiz@yahoo.com!
Biblioteca Vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce au “citit” cartile, le returneaza in biblioteca. Exista insa un aspect important. Cartile din Biblioteca Vie sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta, sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, etnie, rasa, religie etc.) si care ar putea fi victime ale discriminarii, excluderii sociale, sau pot fi oameni cu povesti care ar da cititorului o experienta unica de invatare in domeniul diversitatii si al interculturalitatii.
Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu