Femei rrome - lenese si needucate
Persoane cu dizabilitati - fara vise
Detinuti - terifianti
Functionari publici - birocratici si nepasatori
Intelectuali - plicticosi
Homosexuali - obsedati sexual

Cati dintre noi au gandit macar o data in asemenea tipare despre diferite persoane din jurul nostru? Oare sunt ei asa cum ii caracterizam noi?

Va asteptam sa aflati direct de la ei ce traiesc, ce simt, ce cred, ce povesti au de transmis! Va asteptam sa va infrangeti propriile prejudecati despre ei/ele! Peste 10 carti vii (“detinutul”, “poetul”, “afro-europeanul”, “americanca”, “intelectualul”, “tanara timida” etc. ) va asteapta sa veniti intr-un numar cat mai mare, sa intrati in dialog cu ele si sa le cunoasteti povestile care se ascund in paginile lor, in cadrul proiectului “Biblioteca Vie”.

Asociatia pentru Integrare Europeana QUIZ organizeaza in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, proiectul Biblioteca Vie in perioada 6 – 8 mai 2010, la Casa Studentilor, Sala de Marmura, intre orele 18.00 – 21.00. Aceasta editie a Bibliotecii Vii se desfasoara pe parcursul “Lunii Cartilor Vii” din cadrul proiectului national BIBLIOTECA VIE, coordonat de asociatia A.R.T Fusion, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei si sa stimuleze dezvoltarea personala prin dialogul dintre oameni. Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - cititorul poate imprumuta o carte pentru o perioada limitata de timp (40 minute) si poate dialoga cu aceasta intr-un spatiu special amenajat. Exista insa doua aspecte diferite: CARTILE sunt FIINTE UMANE si intra intr-un dialog personal cu cititorul, permitand schimbul de idei si feedback-ul din partea cititorului. “Biblioteca Vie” reuneste pe rafturile sale carti dintre cele mai intersante care va asteapta sa pasiti in lumea lor fascinanta si sa le cunoasteti mai bine.

Vino si ia-ti permis la Biblioteca Vie!

0 comentarii

Trimiteți un comentariu