Ediţia 2009 a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului se va desfăşura în perioada 11-17 mai, sub motto-ul "Exprimă-te prin fapte! Fii Voluntar!".
Cu această ocazie vor fi organizate diverse evenimente în toată ţara, despre care veţi putea afla mai multe pe www.voluntariat.ro/snv.htm.
Cât despre activităţile pe care le vom organiza noi în acea perioadă, veţi găsi în curând detalii pe blog.
Cu această ocazie vor fi organizate diverse evenimente în toată ţara, despre care veţi putea afla mai multe pe www.voluntariat.ro/snv.htm.
Cât despre activităţile pe care le vom organiza noi în acea perioadă, veţi găsi în curând detalii pe blog.
Ce este Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV)?
SNV este un eveniment dedicat voluntarilor activi din România şi tuturor celor cu care aceştia colaborează în activităţile lor, iniţiat în anul 2002 de către Pro Vobis - Centrul Naţional de Voluntariat şi implementat în fiecare an în colaborare cu Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat din România:De ce SNV în România?
- un cadru pentru recunoaşterea şi aprecierea publică a voluntarilor şi a muncii voluntare, demonstrând importanta contribuţiei acestora la soluţionarea problemelor comunităţii;
- un eveniment construit pe convingerea organizatorilor că există în România foarte mulţi oameni care au potenţialul să contribuie la soluţionarea creativă a problemelor comunităţii, dar nu ştiu cum să se implice;
- o demonstraţie a convingerii că stă în puterea noastră să ne facem viaţa mai frumoasă;
- un eveniment în plină creştere, atât din punct de vedere al acoperirii la nivel naţional, cât mai ales din punct de vedere al diversităţii şi impactului său asupra nivelului de informare a populaţiei cu privire la voluntariat ca metodă de participare activă şi de educaţie nonformală.
SNV este un eveniment gândit ca instrument pentru:SNV a apărut din nevoia de a:
- promovarea conceptului şi practicii voluntariatului;
- creşterea profilului voluntarilor în comunitate;
- valorificarea potenţialului uman existent la nivelul fiecărei comunităţi.
SNV se adresează unei varietăţi de grupuri care au un rol în dezvoltarea comunităţii în care există:
- promova public voluntariatul ca modalitate de responsabilitate socială individuală şi ca mod de manifestare a cetăţeniei active;
- obţine recunoaşterea publică a valorii voluntariatului prin promovarea activităţilor de voluntariat, a rezultatelor obţinute şi a contribuţiei voluntarilor la soluţionarea problemelor;
- facilita colaborarea între diferiţi actori locali care pot soluţiona probleme locale prin acţiune comună şi cu implicarea cetăţenilor.
Sursa: http://www.voluntariat.ro/snv.htm
- organizaţiile societăţii civile;
- instituţiile publice;
- autorităţile locale;
- companiile;
- cetăţenii, voluntari activi şi potenţiali voluntari care doresc să se implice în comunitate dar nu au găsit încă activitatea cea mai potrivită sau cadrul în care să facă acest lucru.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu