Hipodromul din Craiova este situat în Parcul Nicolae Romanescu, zona velodromului. Datează din anul 1903, însă în prezent starea în care se găseşte este... nu tocmai cea mai fericită.
Cu toate acestea, hipodromul încă oferă cursuri de echitaţie sau călărie de agrement. În dotare se află 17 cai, majoritatea fiind din rasa pur sânge englez. O oră de echitaţie durează 45 de minute şi costă 45 lei.
Program călărie:
sâmbătă şi duminică, 09:00-12:00
Cu toate acestea, hipodromul încă oferă cursuri de echitaţie sau călărie de agrement. În dotare se află 17 cai, majoritatea fiind din rasa pur sânge englez. O oră de echitaţie durează 45 de minute şi costă 45 lei.
Program călărie:
sâmbătă şi duminică, 09:00-12:00
Clubul Sportiv Municipal Craiova şi Hipodromul Craiova organizează:Persoana de contact: Ionuţ BeraruPentru unii oameni, călăria este un hobby practicat în timpul liber, iar pentru alţii este un ajutor în munca lor. Pentru unele persoane, însă, caii sunt o parte esenţială a procesului de recuperare fizică şi emoţională.
- cursuri de formare sportivă în domeniul echitaţiei;
- călărie de agrement.
Hipismul poate să ajute la dezvoltarea cognitivă şi senzorială în copilărie, ajută la dezvoltarea simţului de responsabilitate, încredere în sine şi fair play în adolescenţă şi furnizează un mod de recreere pe toată durata vieţii.
Mişcarea ritmică a calului facilitează fortificarea şi relaxarea muşchilor, îmbunătăţeşte echilibrul şi reflexele, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.
Mersul în galop al unui cal poate da un sentiment liniştitor pentru călăreţii de toate vârstele şi poate fi un instrument valoros în procesul de reabilitare, acolo unde este cazul. Este o experienţă în care bărbaţi, femei şi copii pot să simtă o satisfacţie fără egal, o experienţă pe care numai aceste animale deosebite le-o pot oferi.
Efectele specifice ale călăriei:Beneficii fizice:
- stimulează reacţiile de echilibru şi cele de postură: ajustarea poziţiei normale şi fixarea ei;
- inhibă reflexele de rigiditate: reacţii de sprijin pozitive;
- normalizează tonusul, prin reducerea spasticităţii şi/sau stabilizarea mişcărilor aparatului locomotor (sistem osos şi muscular);
- încurajează postura corectă, utilizarea simetrică a mâinilor, utilizarea independentă a mâinilor;
- îmbunătăţeşte echilibrul în şezut şi în picioare: coordonarea, abilităţile de prindere, aptitudinile sociale (atenţie, îndeplinirea instrucţiunilor etc.), aptitudinile de planificare a mişcării;
- reduce (sau previne): contracţiile şi spasticitatea; complicaţiile secundare, fizice şi mentale, ca urmare a inactivităţii; sentimentul de inferioritate şi neajutorare;
- induce fortificarea generală, fortificarea specifică (umăr, mână, cot, gleznă, genunchi, şold); induce motivaţia.
Beneficii psihologice:
- îmbunătăţeşte echilibrul;
- fortifică musculatura;
- îmbunătăţeşte coordonarea şi reflexele;
- ajută la întinderea muşchilor încordaţi, reducând spasticitatea;
- creşte mobilitatea articulaţiilor;
- reduce mişcările anormale;
- îmbunătăţeşte respiraţia şi circulaţia;
- îmbunătăţeşte apetitul şi digestia;
- ajută la integrarea senzorială.
- dă o senzaţie de bine;
- creşte încrederea în sine;
- creşte interesul pentru lumea înconjurătoare;
- creşte interesul pentru propria existenţă;
- creşte capacitatea de asumare a responsabilităţii;
- dezvoltă răbdarea;
- creşte controlul emoţional şi autodisciplina;
- creşte capacitatea de control.
- telefon: 0251-428.353 sau 0730-803.073
- e-mail: asociatiabizant@yahoo.com
- web: asociatia-bizant.page.tl
5 comentarii
Vreau si euuuuuuuuuuuuu.In primavara sau cand se poate?
numai tu vrei? :))
Am sa ma inscriu si eu in acesta vacanta de vara abia astept sa traiesc acesta experienta.Sper sa ma ajute sa fiu mult mai increzatoare si mai puternica
45 lei/h?!?!?
Nu mai au decat 3 cai și aceia sunt ocupati pentru ca sunt de concurs . Cum puteți sa spuneți ca au 17 cai dacă cei de la csm nu le dau cai ?
Trimiteți un comentariu