În perioada 1-5 iulie 2009, Craiova va fi gazda celei de-a XV-a ediţii a Campionatului Mondial al Câinilor de Salvare, cel mai important eveniment chinologic utilitar din întreaga lume. Manifestarea este cu atât mai însemnată cu cât este organizată în premieră într-un stat din Europa de Est.

Astfel, România va deveni, timp de cinci zile, punctul de atracţie al lumii. După ani întregi de promovare a activităţii şi rezultatelor Centrului de Educare Canină România (cu sediul central în Craiova), Federaţia Chinologică Internaţională şi Organizaţia Mondială a Câinilor de Salvare au decis ca ediţia din acest an a Campionatului Mondial să se desfăşoare în Bănie.

În urma unor calificări şi precalificări ale celor mai buni câini de pe mapamond, selectionaţi din Japonia şi până în Statele Unite, în Craiova sunt aşteptate să sosească exemplare canine din peste 36 de ţări, echipe cu un statut chinologic foarte ridicat.

În decursul a patru zile, cei 121 de participanţi vor trece prin examenele de "Obedienţă" şi "Dexteritate", demonstrându-şi apoi calităţile la probele "Căutare în dărâmături", "Căutare de suprafaţă", "Luarea urmei" şi "Salvare din apă". Prima se va desfăşura la Conacul din cadrul Liceului Veterinar de la Malu Mare, concursurile la cea de-a II-a şi a III-a disciplină vor avea loc în zona pădurii Bucovăţ, respectiv spre Vârvor, iar pentru ultima specialitate a fost stabilită zona de agrement Preajba.
"Pentru a înclina balanţa ca România să fie gazda unui Campionat Mondial, încă de la început am gândit şi am proiectat acest eveniment nu numai ca o competiţie chinologică, ci ca un spectacol unic dedicat publicului larg. Deschiderea oficială nu va fi pe un stadion, aşa cum se obişnuieşte, ci în centrul oraşului (în Piaţa "Mihai Viteazul"). Spectatorii vor beneficia, în toate zonele de concurs, de umbreluţe, mini tribune sau scaune, unde vor putea bea un suc sau o apă, în timp ce urmăresc concursul. Toată munca din spatele organizării acestui Campionat Mondial este pe umerii a peste 130 de voluntari şi peste 200 de persoane din structurile MAI. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine, pentru ca acest vis să devină realitate. Toţi au fost adevărate furnicuţe, din dorinţa de a ieşi ceva bun la nivel occidental. Le mulţumesc şi celor care se bucură să nu iasă bine acest unic eveniment, deoarece, fără să îşi dea seama, nu au făcut decât să ambiţioneze pozitiv şi mai mult membrii echipei mele." a declarat Liviu Ionescu, preşedintele Centrului de Educare Canină din România.
Pentru mai multe detalii (program, locaţii etc.), accesează www.sardog.ro.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu