Şi dacă tot vă ziceam de o tabără în care faceţi cursuri de prim ajutor la mare (Black Sea Medical Adventure), de ce nu v-am spune şi de "sora ei" de la munte?

Este vorba despre Medical Adventure School in Holiday:
Dragi prieteni,

Avem plăcerea de a vă invita la ediţia 14 a MASH, care se va desfăsura în perioada 5-12 august 2009, în Munţii Bihor, Zona Padiş, Platoul Glăvoiu.

Ce este MASH? Medical Adventure School in Holiday, tabăra de instruire pentru intervenţii în situaţii speciale, este un program iniţiat în 2001 în cadrul unui parteneriat mai amplu între organizaţiile, serviciile şi instituţiile implicate în salvarea în situaţii speciale. Aceasta are ca scop iniţierea în pregătirea pentru intervenţii în situaţii speciale a tinerilor studenţi şi medici (în principal) şi de asemenea tuturor care vor să fie un sprijin real pentru serviciile speciale de salvare.

Având invitaţi cu experienţă din ţară şi din Uniunea Europeană, organizatorii taberei au reuşit timp de 8 ani să dezvolte spiritul de echipă, coeziunea şi coerenţa echipelor de intervenţie implicate, cât şi iniţierea tinerilor, viitori profesionişti în acest domeniu al activităţilor de salvare. Astfel, în cadrul acestui proiect au loc stagii de prim ajutor (suport vital de bază şi suport vital avansat), traumatologie, intervenţii în caz de dezastre, search & rescue (căutare şi salvare), tehnica speologiei alpine, orientare montană, deontologie montană, utilizarea tehnologiilor moderne în situaţiile de salvare.

Te invităm să vizitezi siteul MASH pentru detalii despre ce înseamnă MASH, cum poţi participa, informaţii despre zona de desfăşurare.

Vă aşteptăm cu drag!
MASH Staff
Ce are deosebit MASH?
  • Cursuri Basic Life Support (BLS), traumatologie, salvare montană, deontologie montană, etc.
  • Aplicaţii: orientare montană, tehnica speologiei alpine (TSA), salvare montană.
  • Punct de prim ajutor organizat în perimetrul taberei. Pe întreaga perioadă, participanţii împreună cu organizatorii acordă primul ajutor tuturor persoanelor care solicită acest lucru.
  • Organizarea de concursuri şi jocuri pentru participanţi. Socializarea dar şi spiritul de echipă sunt exploatate la maxim prin activităţile organizate în acest sens.
  • Ecologizarea zonei circumscrisă taberei şi educaţia din punct de vedere ecologic a participanţilor.
  • Drumeţii montane.
  • Demonstraţii practice de Salvare Montana şi Salvaspeo.
  • Posibilitatea de acces rapid în zonele de risc datorită dotărilor avute la dispoziţie.
Pentru detalii, accesează http://www.sartiss.ro/mash/mash/rom/index.php.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu